Oldalak

2008. július 18., péntek

BDK felhívására

Az alattomos pörgepor

Az alattomos pörgepor jelenségre, egyrészt lehet a tudomány görbetükrében keresni a választ, másrészt lehetséges a sáros cipőtalpamra ragadt piszokból valamennyit lekaparva és mintát véve, szóval a köznép pórias gondolkodására szeretnék utalni ezzel.
Nézzük először az elsőt.
Ha időnket nem kímélve, védőkesztyűt húzunk, és felszerelkezünk a civilizáció összes ismert eredményeivel a leghatékonyabb görbetükör fényesítéssel kapcsolatban, akkor megállapítható, hogy a tükörfelület megtisztításáról nem beszélni kell, hanem effektíve neki kell látni, ezt bizony meg kő csinyáni, mondotta volt elfelejtett nevű és arcú kedves ismerősöm. Arra azonban figyelmeztetni szeretném a bátor próbálkozókat, az úttörőket, hogy nem elég a Tescóig elvánszorogni, és ott felfegyverkezni a legolcsóbb tisztítószerekkel, mert erre a munkára és ebbe a harcba, hogy a tudomány görbetükre kifényesedjen, mindenki csak saját tudását, saját kútfejében lévő felhalmozott ismeretanyagait használhatja fel. Előre mondom, neki se kezdjetek oktondi barmocskáim, ez nektek nem fog sikerülni. Bennem talán megvannak azok a képességek, hogy az alattomos pörgepor kérdésében döntő összefüggéseket tárjak fel, képes vagyok a tudomány görbetükrében olyan számításokat identifikálni, amelyek a görbületek összes, és minden szempontokra kiterjedő torzító hatását figyelembe véve, új dimenziókat adhatnak a kutatásnak. Az hogy képes vagyok rá, azonban nem azt jelenti, hogy meg is teszem. A ti kedvetekért meg végképp semmiképp. Bizalmasan elárulhatom, hogy ez mégse önzés és elefántcsonttoronyba való zárkózás részemről, hanem inkább korszerű világtapasztalat. Úgy érzem, ha lerántanám a leplet az alattomos pörgepor jelenségéről, és ráadásul mindezt a tőlem joggal elvárt tudományos igénnyel és alapossággal tenném, utána, mint már annyiszor, szegényebbek lennétek egy olyan hittel, mely átsegít bennetek szomorú életeitek álságos hétköznapjain.
Talán még örülhetek is annak, hogy miközben meghajszoljátok lomha agytekervényetekben a gondolatot, nem a kocsmában vedeltek, nem könyököltök és gáncsoskodtok munkahelyeiteken, nem politizáltok, és nem az ellentétes ivarszervekkel rendelkező embertársaitokat zaklatjátok folyamatosan, szexuális ábrándjaitok, és állandóan forrponton lévő dugási kényszeretek valóra váltásával.

A köznép pórias gondolatvilága.
Ha elmerülünk a köznép pórias gondolatvilágában, a népi hiedelmek keszeségében és kuszaságában, megállapítható, hogy számtalan tanulmány, kisesszé, és történet kering az alattomos pörgepor fizikai létezésével, vagy jelenségszintű felfogásával kapcsolatban. Nekem most nincs se időm, se türelmem, hogy a tévhitek tévedéseire rámutassak, hogy képletekkel, számításokkal, és korszerű elemzésekkel bizonyítsam azt, hogy három téves elképzelés van az alattomos pörgeporral kapcsolatban. Ezekről mindezek után is csak annyit árulhatok el a kíváncsiaknak, hogy az alattomos pörgepor, sem nem alattomos, sem nem pörge, és porként való értelmezése is a látszatok csapdájában való vergődés. Az alattomos pörgepor igazából, egy jóindulatú betonbacsavarozott kocsonyás manifesztum. Jobb, ha ezt most tőlem tudtátok meg, más nem lesz ilyen kíméletes veletek. És ez tuti!

http://bdk.blog.hu/2008/07/14/alattomos_porgepor_felhivas

9 megjegyzés:

Zebra írta...

A hökkenettől bennszakad a szó... Csak annyit nyököghetek mindezekre, hogy fürgönc fut a Zsenialisztikai Kongresszus díszmeghívóját tolmácslani mester! Tán egy alkalmi előadást is remélhetendek oda s tova öntől, ha nem átallana disznók elé a gyöngyből még egy keveset, csak úgy hevenyében...

BéDéKá írta...

:)) Köszönöm!

Unknown írta...

Alattomos pörgepor - eredményoldal

BéDéKá írta...

Alattomos pörgepor - eredményoldal

bdk írta...

Kirityálé - új felhívás

BéDéKá írta...

Pancúrafuksz - felhívás

stando írta...

Tibor! Írd meg! Kérlek... :)

Névtelen írta...

Szia Ági, köszi a noszogatást, de az elmúlt napokban nagyon keveset jutottam számítógép elé. Amikor mégis, akkor legalább arra próbáltam időt szorítani, hogy a felkerült írásokat el tudjam olvasni.
Üdvözlettel: Tibor

BéDéKá írta...

Dzsambalink - felhívás